Hoofdtekst

Als men eens tegen Spronssen seyde dat Musch soo impudent was dat hij sich op straet aen de hoogerhandt van een Staten-Generael hadde geset, soo seyde Spronssen daerop: 'Dat is geen wonder, de Staten cederen altijt aen gekroonde hoofden.'

Beschrijving

Als men tegen Johan Spronssen zegt dat Cornelis Musch zo onbekwaam is dat hij zich op straat aan de rechterkant van een lid van de Staten-Generaal heeft opgesteld, zegt Spronssen daarop: 'Dat is geen wonder, de Staten doen altijd concessies aan gekroonde hoofden.'

Derde kwart zeventiende eeuw
'Musch' is waarschijnlijk Cornelis Musch (1593-1650), een griffier van de Staten-Generaal, die zich inliet met corrupte praktijken.
'Spronssen' is waarschijnlijk Johan Spronssen (17e eeuw), griffier en commies (een ondersteunende ambtenaar voor de griffier) bij de Staten Generaal, die ten tijde van Musch als commies werd aangesteld.
'hoogerhandt' = de rechterhand/rechterzijde van iemand, en als zodanig de ereplaats.
'cederen' = (iets) afstaan