Hoofdtekst

Een heer liet sijn knecht twee kostelijcke glasen spoelen. Het eene brack hij, het ander bracht hij binnen. De heer na het ander glas vragende, soo antwoorde hij dat het gebroocken was. 'Jou hontsvot', seyde de heer, 'hoe deed gij dat?' 'Soo, mijnheer', seyde hij, en liet het ander oock vallen dat hij in de hant hadt.

Beschrijving

Een heer laat zijn knecht twee dure glazen spoelen, waarvan hij er eentje breekt en eentje terugbrengt. Als zijn heer ontdekt dat hij een van de glazen heeft gebroken vaart hij tegen hem uit: 'Jij hondsvod, hoe heb je dat nou weer voor elkaar gekregen!' 'Nou zo, meneer' zegt de knecht en laat het andere glas ook uit zijn handen vallen.