INZ00372 - Het spook van de Mariaschool

Een sage (internet), woensdag 05 januari 2011

Hoofdtekst

In Arnhem staat een gebouw, de voormalige Mariaschool. Het gebouw stamt uit 1928 en tegenwoordig zetelt de administratie, p&o etc van RTV Gelderland in het pand.
Er gaan al vele jaren spookverhalen de ronde over de Mariaschool. Schoonmaaksters die niet alleen het gebouw in durven, omdat ze dan aan het schoonmaken zijn en zetten dan de stofzuiger uit… gaat de stofzuiger uit zichzelf weer aan. Verhalen over deuren die uit zichzelf opengaan, kranen die beginnen te lopen. Dit speelt zeker al een jaar of 7, 8… Medewerkers van RTV Gelderland horen voetstappen, wc’s doorspoelen, piepende deuren en andere vreemde geluiden terwijl er verder niemand in het gebouw aanwezig is. Kortom, het spookt daar en Laurens Tijink heeft er al meerdere reportages over gemaakt.

Beschrijving

In de voormalige Mariaschool in Arnhem, waar nu RTV Gelderland zetelt, schijnt het te spoken. Er zijn vreemde geluiden gehoord, deuren gaan vanzelf openen, stofzuigers vanzelf aan, kranen lopen en wc's spoelen door.

Ingezonden in de Nederlandse Volksverhalenbank van het Meertens Instituut

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.