Een mop (mondeling), donderdag 26 oktober 1899

Een Poep wou dokter worden. Dokter wilde het uit zijn hoofd praten. Dat ging niet.
"Nu, ga dan morgen maar mee."
Dokter bezocht vooraf de patiënten:
"Als ik morgen na je urine vraag, geef je me brandewijn in een schoone pot, als ik om de ontlasting vraag een stuk koek in de pot, als ik na de fluimen vraag eiwit met suiker."
Den volgenden dag werden de patiënten bezocht met den Poep. Dokter vroeg na alles en proefde van alles.
Toen den daaraan volgenden dag de Poep moest proeven, ging het met de urine goed, maar voor de rest paste hij. En zoo is hij nooit dokter geworden.

AT 1676* - The Foolish Peasant Studies Medicine    AT 1676* - The Foolish Peasant Studies Medicine

ATU 1676* - The Foolish Farmer Studies Medicine.    ATU 1676* - The Foolish Farmer Studies Medicine.

Beschrijving

Een Poep die dokter wil worden gaat met de dokter mee op ziekenbezoek. De patienten is gevraagd om in plaats van urine, ontlasting en fluimen respectievelijk brandewijn, koek en eiwit met suiker in een pot te doen. De dokter vraagt en proeft van alles. De Poep ziet er vanaf om dokter te worden, want de volgende dag proeft hij alleen de urine, van de rest ziet hij af.

The Foolish Peasant Studies Medicine

Poep    Poep