Een broodjeaapverhaal (tijdschriftartikel), 1995

Gehoord te Zottegem op vrijdag 27 november 1992 bij de kapster.
Twee koppels uit Gent gaan naar Parijs naar de winkels en magazijnen om zich te amuzeren. Daar gaat een man van een koppel op een terras zitten en hij zegt: Ga maar winkelen. Ik blijf hier en ik zal me niet vervelen. Tot straks. Ze komen weer en de man is verdwenen. De garçon weet van niks. Telefoon naar de politie. Hetzelfde liedje. Ze weten van niks. Vragen en zoeken. Het levert niets op. Ze komen weer. Een maand nadien. Een telefoontje uit 't Akademisch Ziekenhuis. Madame, uw man ligt hier. Hij weet niet wat er gebeurd is, een soort geheugenverlies. Maar hij is een nier kwijt. Ze hebben hem in Parijs bewusteloos gemaakt, een nier ontfutseld om die voor een of andere rijke sloeber over te planten. Zo gaat dat tegenwoordig. En die man weet niet wat dat er gebeurd is. Jaja.
(Roman P.: `Vertellen in deze tijd: 1992-1993 "Broodje Aap"-verhalen. Drie kranten publiceren hetzelfde', in: Oostvlaamse Zanten 70 (1995), p.72.)

BRUN 06305 - The Kidney Heist    BRUN 06305 - The Kidney Heist

Beschrijving

Twee echtparen gaan naar Parijs om te winkelen. Een van de mannen blijft op een terrasje op de rest wachten. Als de drie terugkeren, is de man spoorloos. Een maand later komt het bericht dat de man met geheugenverlies in het academisch ziekenhuis ligt. Hij blijkt een nier kwijt te zijn.

Bron

P. Roman: `Vertellen in deze tijd: 1992-1993 "Broodje Aap"-verhalen. Drie kranten publiceren hetzelfde', in: Oostvlaamse Zanten 70 (1995), p.72.

1995; verhaal gehoord op 27 november 1992
The Kidney Heist