Een mop (televisie), van donderdag 01 september 1994 t/m maandag 31 oktober 1994

Hoofdtekst

Er zitten zes mensen in een vliegtuig: de piloot, een Duitser, een Nederlander, een Belg, een dominee en een padvinder. Onderweg krijgt het vliegtuig motorstoring en begint langzaam neer te storten.
De piloot komt de cockpit uit en zegt tegen de passagiers: "Het spijt me vreselijk, maar we hebben motorproblemen. We storten langzaam neer. En nu is er een probleem: we zijn met z'n zessen, en er zijn maar vijf parachutes. Ik heb een goeie baan, een vrouw en twee kinderen... Ik neem een parachute en ik spring."
En de piloot springt.
De Duitser zegt: "Ich hab' ein gutes Geschäft, eine liebe Frau, drei Kinder, einen schönen Mercedes..." Ook hij neemt een parachute en springt.
De Nederlander zegt: "Ik heb ook een goede baan, en ik ben ook getrouwd, ik neem ook een parachute." En de Nederlander springt. De Belg houdt een soortgelijk verhaal en springt eveneens.
Zegt de dominee tegen de padvinder: "Ik ben al oud, ik heb een heel leven achter me. Maar jij bent nog jong. Jij moet springen, neem jij die parachute maar."
Begint die padvinder keihard te lachen en zegt: "Dat is helemaal niet nodig! Die Belg heeft namelijk mijn rugzak meegenomen."
(RTL4, MOPPENTOPPERS, SEPT. - OKT. 1994)

Beschrijving

Een vliegtuig met zes personen gaat neerstorten, maar er zijn slechts vijf parachutes. Het probleem lost zich op als een Belg met de rugzak van een padvinder naar beneden is gesprongen.

n.v.t. (RTL4, Moppentoppers, sept. - okt. 1994)

september - oktober 1994