Een mop (internet), donderdag 21 maart 1996

In WO II, in de Belgische loopgraven.
Een paar Belgische militairen hadden een eenvoudige manier bedacht om zo veel mogelijk Duitsers van kant te maken. Vermits bijna iedere Duitser Hans noemt, deden ze het volgende: Ze hielden hun geweer schietklaar en riepen dan: "Hé, Hans!"
Waarop er nen Duitser zene kop boven de loopgraven uitstak en vroeg: "Jawohl?"
Effe later proberen ze da nog eens: "Hans!"
"Jawohl?"
En paf! Nog ene minder.
Op den duur kregen die Duitsers da in de mot en die dachten: Bijna iedere Belg noemt Jansens, we gaan da ook es proberen...
Zo gezegd, zo gedaan.
Der roept zo nen Duitser: "Jansens!"
Roept er ne Belg terug: "Bist du das, Hans?"
Waarop die Duitser zene kop uitsteekt en roept: "Jawohl!"
Waarop die Belg: paf!
the_best@dds.nl

Beschrijving

Omdat bijna alle Duitsers Hans heten, roepen Belgische soldaten tijdens de oorlog vanuit de loopgraven steeds Hans. Als er dan een Duitser uit de loopgraaf kijkt, wordt deze doodgeschoten. Na verloop van tijd beginnen de Duitsers dit door te krijgen. Omdat bijna alle Belgen Jansens heten, beginnen ze die naam te roepen. Een Belg roept terug: "Ben jij dat Hans?" De Duitser bevestigt dit, kijkt over de rand en wordt alsnog doodgeschoten.

Bron

Gepubliceerd op Internet, pagina 'Moppentap', adres: http://www.concentra.be/files/moppen.html#bottom

Tweede Wereldoorlog    Tweede Wereldoorlog

Belgische    Belgische