Een sage (mondeling), dinsdag 04 november 1980

E: Ken ie no nog verhaaln van hem?
L: Doar wördn zoovöl nich van verteald nee, mer den kon in t vuurtn kiekn. Ie hebt der ok ene had in Buurre, dat was Vleukebussche en den geenk altied langs mien grotvader, noar de Hengeler maark, mer doe hef der nen keerl hef he doar oppikt, he kwam altied dik wier, don wier, doar heb ie nee zien zönne en den leern vuur domnee. He is nooit gen domnee wordn, dat Vleukenbussche, dat hef doar nen keer bie n buurman, dat was mien grotvaa, doar is he 's nachens in nen stal okropn en doe was he 's morgns oet de gruppe kömn achter de beeste hen, de beeste hadn hem heelmoal smerig emaakt, duur den foezel, duur den foezel, ie hebt hier, of he nog leafd, dat wet ik nich, ie hebt hier, nen domnee van van Kriekn, kwam nog wa völle, bie n boer, doar hadn ze meer vri-j of bie n boer, mer den van Juustn, den was n jungstn en den kwaamp hier en dan kwamp hier in n stal ... t eerste moal ... a'j ne koo ofrert...en ie komt an n achtereande boavn op n start of zoo, dan wilt ze nog wa op oe andreain ... kom ik in de kökn, ik ben in de driet gevallen op de grösground...dat is a joarn, mien vaa he wasde leste joarn nich zoo good bi-j, den zat doar ... Bouwmeasterkn.
E: Wat zoa op en neer geet met n stert.
L: Zol dat, ik heb diisse daag nog n bouwmeasterken zeen, mar ene, mien vader is a zesendartig joar dood en doar vlög nog n bouwmeasterkn.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Iemand kan in de toekomst kijken. Een dominee is als jongen in de stront gevallen.