Een broodjeaapverhaal (brief), maart 1997

Hoofdtekst

[Over castratie-angst]. Dat deze angst niet helemaal op fantasie is gebaseerd toont maar weer het afsnijden van de penis van de Amerikaan John Wayne Bobbit aan. Tijdens zijn slaap werd die door zijn vrouw afgesneden, waarna zij wegreed en het stukje vlees uit het portierraam gooide. Alles kwam nog goed: de politie wist het aanhangsel te vinden in een berm, bracht het naar het ziekenhuis, waar chirurgen het weer aannaaiden, het echtpaar scheidde en John kreeg werk in een porno-show. Maar niet altijd zoekt en vindt de politie, of zijn er parate chirurgen in de buurt. Uit een onderzoek van het Italiaanse bureau Italmedia bleek dat het voorbeeld van Lorena Bobbit in één jaar tijd 34 maal was gevolgd: doorgaans met messen, maar ook met behulp van tanden of honden die een bevel van hun bazin opvolgden.
Lichtpuntje is de verrijking van de Nederlandse taal vanaf 1995 met het woord Hermanning, dat slaat op de reparatieve operatie.
(Brief maart 1997)

TM 6022 - Castratie als wraak    TM 6022 - Castratie als wraak

Beschrijving

Een man wordt tijdens zijn slaap uit wraak door zijn vrouw gecastreerd. De vrouw rijdt weg met de auto en gooit het geslachtsdeel uit het raampje. De politie weet het geslachtsdeel te vinden, brengt het naar het ziekenhuis, waar chirurgen het weer aannaaien. Het echtpaar gaat scheiden en de man krijgt werk in een porno-show. Het voorval heeft meerdere malen navolging gevonden en lang niet altijd is de schade bij de man tijdig hersteld.

Brief maart 1997 (bezit T. Meder)

Castratie als wraak