Een mop (internet), zondag 14 juli 1996

Komt een man thuis van zijn werk. Zijn vrouw blijkt nog geen tijd te hebben gehad om boodschappen te doen voor het eten. Zij besluiten er een gezellige avond van te maken. De man wordt naar de viswinkel gestuurd om escargots te halen. Als de man met de escargots uit de winkel komt, ziet hij daar een oude studievriend die hij in jaren niet gesproken heeft. Zij gaan naar de kroeg en algauw vergeet de man de tijd en eer hij buiten staat is het 2 uur 's nachts. Ladderzat komt hij thuis en probeert de sleutel in het slot te steken, maar die valt uit zijn handen. Als de man bukt, vallen de escargots uit zijn binnenzak op de stoep. Dan gaat de deur open en staat daar zijn vrouw met een gezicht op onweer.
Zij zegt: "Waar bleef je nou, stuk ongeluk? Ik heb de hele avond zitten wachten op jou en je escargots."
Zegt de man tot de escargots: "Kom op jongens, nog een klein stukje."
(Gepubliceerd op Internet, adres: http://www.concentra.be/files/moppen.html#bottom; juli 1996)

Beschrijving

Een man gaat escargots kopen voor het avondeten, maar komt vervolgens een vriend tegen met wie hij het café in gaat. Hij komt laat weer naar huis, en als hij de sleutel in het slot wil stoppen, laat hij de bos vallen. Als hij bukt vallen prompt ook de slakken op straat. Woedend doet zijn vrouw de deur open en eist een verklaring. Zegt de man tot de escargots: "Kom op jongens, nog een klein stukje."

Gepubliceerd op Internet, adres: http://www.concentra.be/files/moppen.html#bottom; juli 1996