BAMET040 - Rook Ku-Klux-Klan

Een broodjeaapverhaal (boek), (foutieve datum)

Rook Ku-Klux-Klan
In Nederland lijdt op dit moment een jongen aan een fatale ziekte. Dat komt doordat hij heeft ontdekt dat er verband bestaat tussen een bekend sigarettenmerk en de Ku-Klux-Klan. Hij was erachter gekomen dat als je dat speciale merk sigaretten kocht, je feitelijk zestig cent per pakje bijdroeg aan de Ku-Klux Klan, die aandeelhouder was van de sigarettenfabriek. Het bewijs hiervoor is dat de letter K op drie verschillende plaatsen op het pakje is verborgen. Bovendien zie je, als je het pakje uit elkaar haalt, twee ronde stippen. Een daarvan is zwart: 'tegen negers', en de andere is goud: 'tegen joden'.

BRUN 07115 - Rumors about Marlboro Cigarettes    BRUN 07115 - Rumors about Marlboro Cigarettes

Beschrijving

Een jongen lijdt in Nederland aan een fatale ziekte doordat hij heeft ontdekt dat er een verband bestaat tussen een bekend sigarettemerk en de Ku Klux Klan. De Ku Klux Klan is aandeelhouder in de sigarettenfabriek en krijgt daarom geld van de verkoop van de pakjes sigaretten. Op de pakjes kunnen ook de symbolen van deze organisatie ontdekt worden.

Ethel Portnoy: Broodje Aap Met. 1e druk. Amsterdam 1992, p.62

Het sigarettenmerk is Marlboro.