TDANI0147_0147_1195 - Heksen vermomd als katten houden feest op kasteel

Hoofdtekst

Ik heb altijd horen zeggen dat de heksen hun vergaderingen hielden op het kasteel van de l'E. in Hamont. Mijn vader zei dat ie daar eens een hele stoet katten is tegengekomen. Dat waren heksen die vermomd naar de vergadering op het kasteel trokken. Als ze daar dan vergadering hadden, kon je soms de muziek horen tot over de grens. De mensen durfden echter niet van kortbij te gaan zien.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

Beschrijving

In het kasteel van l' Escaille in Hamont werden vaak heksenbijeenkomsten gehouden. Men hoorde dan vaak muziek die weerklonk tot in Nederland. Op een dag kwam een man in de buurt van het kasteel een hele troep katten tegen. Die katten waren heksen die vermomd naar het kasteel trokken.

T. Daniëls, Leuven, 1965

limburgs (weert en omstreken)