Hoofdtekst

Mien grotvoader gienk in de wienter no Vrankriek gon werken in de betefabrieke. M’n grotmoeder was ton sjuste in positie van ’n tweeliengsje. Da wierd geboren en ’t is gestorven u ’t azo e joar of twijenholf was. M’n grotvoader èt dor ol nie van geweten, j’is wel e joar of fuve weggebleven. J’aat ook gin geld voe were te keren. M’n grotmoeder is up ’n ende nor de poaters gegoan. Ziender beloofden heur dat ie achter e dag of twee zoe thuus zien. En j’is were gekeerd. Je was zo gedwoeng(en) dat ie nie eens de tied aat voe ’t hekkentje open te doen. J’is ’t er azo over gesproeng(en).

SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Een man ging tijdens de winter in een bietenfabriek in Frankrijk werken. De vrouw van die man was toen net zwanger van een tweeling. De tweeling werd geboren, maar de kinderen stierven toen ze tweeënenhalf jaar oud waren. De man wist dat niet, want hij is wel vijf jaar weggebleven. Hij had geen geld om de terugreis te betalen. Na een tijdje ging de vrouw naar de paters. De geestelijken voorspelden dat de man over enkele dagen zou thuiskomen. Zo was het ook. De man leek wel gedwongen om terug te keren; hij had zelfs niet de kans om het hek open te maken en sprong er zo over.

M.-R. Nijsters, Leuven, 1969

west-vlaams (nw van houtland)