Een broodjeaapverhaal (mondeling), dinsdag 08 september 1998

Hoofdtekst

Ik geloof dat ik dit verhaal in de Margriet heb gelezen een flink aantal jaren terug. Een vrouw kreeg voor haar verjaardag van haar schoonmoeder een doosje met zakdoekjes. Ze was zeer teleurgesteld, omdat ze meestal wat leukere of handigere cadeau's kreeg. Zij gaf dit cadeau weer door voor een andere verjaardag. Na een aantal jaar kreeg zij van een vriendin een doos zakdoeken voor haar verjaardag, en ze herkende het cadeau direct. Ze besloot het dit keer zelf te houden en toen ze het doosje open maakte, lag er een briefje van honderd in. De schoonmoeder reageerde hoogst verbaasd, omdat ook zij doorhad dat het doosje een hele cirkel had gemaakt. Het verhaal zal wel iets aangedikt zijn.
(Opgetekend in Huizen op 8-9-98)

Beschrijving

Een vrouw krijgt voor haar verjaardag een doosje met zakdoekjes. Dit cadeau geeft zij weer door voor andere verjaardagen. Na een paar jaar krijgt zij het doosje in kwestie zelf weer als cadeau. Als zij het openmaakt, blijkt er al die tijd een briefje van honderd in gelegen te hebben.

geen

Margriet    Margriet