Hoofdtekst

‘k Aan ik e ki zukke zeer. En da kwaam van e wuuf dat hier nie verre van ons weunde. Je kost heur huzetje zien stoan van ip onzen achteruut. Nu, ‘k gieng no de poaters. Ze belazen da, dat ’t zweet langs z’n oanzichte liep. ‘k Kregen gewiede rozebladjes da’k drie keren daags in me drienken moesten doen. Dorachter moeste’k ik lezen. Ip e nacht da’k were zukke zeer aan, woar ik ipgestoan en aa’k deur de veister gekeken. En lik of da’k deur de veister keken, zaag ik do da wuuf weglopen nor heur huus. Nodien is da ton weggegoan, deur da belezen.

Beschrijving

Een vrouw die vaak bezoek kreeg van een buurvrouw, ging naar de paters omdat ze ergens pijn had. De paters overlazen de vrouw tot ze helemaal bezweet waren. De vrouw kreeg gewijde rozenblaadjes die ze driemaal per dag in haar drank moest leggen. Daarna moest de vrouw bidden. Toen de vrouw op een nacht weer veel pijn had, stond ze op en keek door het raam. Precies op dat ogenblik zag ze de buurvrouw naar haar huis lopen. Later is de vrouw genezen dankzij de hulp van de paters.

M.-R. Nijsters, Leuven, 1969

west-vlaams (nw van houtland)