Een mop (mondeling), dinsdag 22 september 1998

Hoofdtekst

Een boer heeft een schele koe, en besluit de veearts erbij te halen. Deze haalt een rietje uit zijn tas, steekt het in de reet van de koe, en begint te blazen. De ogen van de koe trekken inderdaad weer recht, en de boer is blij. Hij betaalt de veearts, en gaat door met zijn werk. Een paar weken later echter, kijkt de koe weer net zo scheel als eerst. De veearts komt er weer bij, steekt weer een rietje in de reet van de koe en begint weer te blazen. En ja hoor: de koe kijkt weer normaal. De arts wordt betaald en vertrekt. Wanneer de koe echter na een paar weken weer scheel kijkt, besluit de boer dat hij het ook best zelf kan oplossen, dat is tenslotte een stuk goedkoper. Hij roept zijn knecht en beveelt deze op een rietje in de kont van de koe te blazen, zelf staat de boer naar de ogen van de koe te kijken. Als het na een paar keer blazen niet gelukt is, loopt de boer naar de knecht toe, pakt het rietje, draait het om, steekt het in de koe en begint te blazen. Op het verbaasde gezicht van de knecht antwoordt de boer: "Ik ga niet met m'n mond zitten waar jij net aan hebt gezeten!"

Beschrijving

Een boer heeft een schele koe, belt de dierenarts die de koe geneest door met een rietje in de kont van de koe te blazen. Na twee consulten vindt de koe het te duur worden, en draagt zijn knecht op zelf op een rietje in de koe haar kont te blazen. Vervolgens doet de boer het zelf, maar niet nadat hij het rietje heeft omgedraait omdat hij vies is van de knecht.