Een sage (mondeling), zondag 10 juli 1966

Hoofdtekst

Heit en myn broer wienen oan 't terskjen. Doe siet der in hiele dikke kat yn 't achterhûs. Sy hienen dy kat yn 'e rekken en formoeden wol hwa't it wie.
Myn broer joech him in slach mei de heafoarke.
De kat wie dea (tominsten, dat mienden se).
Sy soenen in gat meitsje en de kat bidobje, mar doe woardde der roppen: "Kofje drinke!" Dat doe soenen se de kat dan nei it kofjedrinken mar bidobje. Mar doe't it safier wie, wie de kat fuort. Hy wie net dea. De oare deis wie it âld minske, dat se op 'e rekken hienen, bûnt en blau.

Onderwerp

SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.    SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Beschrijving

De vader en de broer van de verteller waren eens aan het dorsen. In het achterhuis zat een hele dikke kat. Ze hielden de kat in de gaten, want ze vermoeden wel wie het was. Toen zijn broer de kat een klap gaf met de hooivork, leek het of hij dood was. Ze gingen koffie drinken en zouden hem daarna begraven. Maar toen het zover was, was de kat weg. De volgende dag was het oude mens, dat ze op het oog hadden, bont en blauw.

Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.