Een personal narrative (mondeling), woensdag 13 januari 1999

Auteursrecht:

This text contains copyrighted information.

Beschrijving

In het Volksbuurtmuseum worden gratis buttons uitgedeeld van Helmut Kohl met het opschrift 'Ich bin ein Lombokker', om te vieren dat Kohl vandaag een onderscheiding krijgt van de koningin. Het gerucht is in de wereld gekomen, dat Kohl ook naar Lombok zal komen om het museum te bezoeken. Alle nieuwsmedia komen op het gerucht af. Eut van Berkum heeft het nieuws in de wereld gebracht, want hij heeft het bericht naar het ANP gefaxt, en die heeft het weer op de telex gezet. De verteller neemt Eut kwalijk dat hij spreekt namens Lombok en de wijkorganisatie, terwijl Eut dat niet kan waarmaken. Erger vindt hij nog dat Eut spreekt namens de Turkse gemeenschap, en dat hij tevens iets beweert dat niet waar is: Kohl is helemaal niet populair bij de Turken. Verteller had liever gehad als Eut meer aandacht had besteed aan de encyclopedie voor Europarlementariërs.

Bandopname bij het Volksbuurtmuseum Oud Lombok (archief MI)

Helmut Kohl    Helmut Kohl