PKNAB0597_0598_7093 - Geheimzinnig klopgeluid

Hoofdtekst

En veer hèbben nog ins e geval aan der hand g’had, en dat is ech woer gebeurd, ech woer, ech woer, ECH woer! Toen gingen ver slaopen, ver laogen in ’t bèd, en de jóng van mich, ich had mer ei kind en dèi had nog zoe e bèdje, achter ’t bèd van ós hé, dat waor mer e klein kämerke, en dèi had mer e klein bèdje, omdat er nog maar klein waor, hé. En in eine kiër deeg dat zoe onder ’t bèd: (drie slagen op salontafel), zoe hel (hard) as ’t ging.L/VIII: (drij sleig.) Dat waoren drij sleig (slagen), en ee (wijst op man) (L/VIII: Jaojao) d’ruit, d’ruit kijken hé: nog niks. En ech woer, ech woer gebeurd hé. Mer dat is ouch zoe get gewèis, mer op tijd d’ruitgegangen hé, want dao waor niks mièr te bespeuren hé.

Beschrijving

Een moeder en een vader hadden het kinderbedje van hun zoontje in hun slaapkamer gezet. Plots hoorden ze dat er driemaal werd geklopt onder het bed van het kindje. Vreemd genoeg was er niets te zien.

P. Knabben, Leuven, 1970

1.4 Luchtgeesten