Een sage (mondeling), zaterdag 10 september 1966

Hoofdtekst

Minse Griper en syn kammeraat hienen togearre sa'n toverboek kocht. Sy retten der om by hwa't it boek wêze soe. Doe wie myn omke sa ûngelokkich, dat hy der oan fêst rekke. Hy koe 't noait wer kwyt wurde. As er it forbrânde, dat joech him neat. Hy hat der sa lang as er libbe oan fêst sitten.

Onderwerp

SINSAG 0752 - Zauberbuch kann nicht verbrannt oder weggegeben werden: Zauberer lässt es stehlen.    SINSAG 0752 - Zauberbuch kann nicht verbrannt oder weggegeben werden: Zauberer lässt es stehlen.

Beschrijving

Minse Griper en zijn kameraad hadden samen een toverboek gekocht. Zij maakten ruzie over bij wie het boek zou blijven. Toen werd een van de mannen zo ongelukkig, dat hij aan het boek trok. De rest van zijn leven heeft hij aan het boek vastgezeten, hij kon er nooit meer vanaf komen.

Zauberbuch kann nicht verbrannt oder weggegeben werden

Minse Griper    Minse Griper