Hoofdtekst

Aste dao kals van spoeken en hekse. We höbbe dao noets neet aan geluif, man wièr höbben het now zelf aan-der-hand gehad wie ich biej os waas. Aste kalle wils van smièrlapperieje. En wièr koste neet tervan aaf kommen en dow zègge wièr ins zoe, ich en mie moeder - de vader huurde neet good en dow meusjte wer dat op e papier sjrieve dat die biej os nièven het neet koste hure want wer twiefelde d’raan. Dow gaon wer nao Mestreech baeje en dan muoge wer daovan verlos zien, zagte we. Jao, wat meinste, wie wer hiej wuore komme wer in ’t sträötje aan en dow wos die dat wièr nao Mestreech wuore gewaes. "Zeetder al trök van Mestreech?" zag ze. En dat hauw os nog niks konne helpe.

Beschrijving

Een familie ging bidden in Maastricht om van de hekserij verlost te worden. Toen de mensen terug naar huis gingen, kwamen ze de buurvrouw tegen, die zei: "Ben je al terug van Maastricht?" De mensen hadden hun buurvrouw nooit vertrouwd.

J. Venken, Leuven, 1968

limburgs (maasvallei)