Een sage (mondeling), zaterdag 06 augustus 1966

Hoofdtekst

As de krânsen, dy't yn in kessen sitte, forbrând wurde, forgiet it frommeske - de tsjoenster- fan 'e pine. Guon tsjoensters hâlde der popkes op nei, dêr't se mei nuddels yn stekke.
Om de tsjoensters to kearen docht men duveldrek ûnder 'e drompel fan 'e doar. Dêr kinne tsjoensters net oer komme.

Onderwerp

SINSAG 0531 - Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt.    SINSAG 0531 - Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt.

Beschrijving

Als de kransen, die in een kussen zitten, verbrand worden, vergaat de tovenaarster van de pijn. Sommige tovenaarsters steken spelden in poppen. Om de tovenaarsters tegen te houden, moet je duivelsdrek onder de drempel van een deur doen. Dan kunnen de tovenaarsters er niet overheen komen.

Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt.