Een mop (mondeling), woensdag 16 juni 1999

Hoofdtekst

Bijvoorbeeld jaren terug, de plaats waar ik vandaan kom hier, een heel klein plaatsje, ik denk nu wel 300.000 inwoners, maar vroeger was 't heel veel minder. En geen vervoer, telefoon, helemaal niks. De hoofd van de Trabzon, waar ik vandaan kom, die stuurt met een, met een... ja, hoe noem je iemand die een bericht meneemt van de ene keizer naar de andere keizer Met een koerier op een paard bericht 'ie in China van: wij willen oorlog tegen China. 'Breng dat papier naar de Chinese keizer.' Hij is anderhalf, twee maanden onderweg. Brengt de papier van: Trabzon wil oorlog tegen China beginnen. Nou, paard komt over drie maanden weer terug van: okee, Chinese keizer heeft het goedgekeurd. We willen gewoon beginnen. Later begon de hele bevolking te denken zo hè, hele, hele Trabzon... Iemand buiten de Trabzon-groep van: 'Wat zijn jullie aan het doen?' 'Ja, wij willen oorlog beginnen tegen China, en China heeft toen geaccepteerd.' 'Maar waarom kijk je zo ingewikkeld?' 'Dat ze het hebben ingewilligd, is het probleem niet, maar waar moeten we al die personen begraven?'
(Verteld in Jongenvereniging ULU te Lombok op 16 juni 1999)

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.    ATU 1865 - Anecdotes about Foreigners.

Beschrijving

Een klein Turks dorp verklaart China de oorlog, en China accepteert dit. In het dorp meent men nu wel met een probleem te zitten: waar gaan ze al die gedode Chinezen begraven?

Verteld in Jongenvereniging ULU te Lombok op 16 juni 1999 (band archief MI)

Jokes about Foreigners