Hoofdtekst

Ik kende drie jong mannen van Lummen en die gingen regelmatig uchteren in Laren. Op die winning waren drie jong vrullie en het was vooral voor die dat ze daar kwamen. Op ne keer kwamen ze daar en geeneen van de meiskens waren daar. Na nen tijd gingen ze daar aan en toen ze buitenkwamen zagen ze drie katten op de putsik zitten. En een sprong van de putsik op het bakhuis en d’ ander op de schuur. Zo zaten die den hele tijd rond te springen. Die drie mannen hebben mij dat zelf verteld.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

SINSAG 0594 - Verwandlung von Hexentier in Frau erspäht.    SINSAG 0594 - Verwandlung von Hexentier in Frau erspäht.

Beschrijving

Drie jongemannen uit Lummen gingen vaak naar een boerderij in Laren, waar men drie jonge dochters had. Op een dag waren de meisjes echter niet thuis. Toen de jongens buitenkwamen, zagen ze drie katten rondspringen bij de put, het bakhuis en de schuur.

A. Princen, Leuven, 1965

limburgs (tussen hasselt en beringen)