Hoofdtekst

Me grotvoadere werkte vroeger bie e brouwere. Je moestet ie nu mè bier no d’Hagebrugge, nor e stamineetje. De zoaterdag aat ie do moeten met e vatje sjeniever goan. Mo je wast ie da vergeten. En ut en do kwaam met da bier, was da wuvetje zo dul (kwaad), Lotje Tanghe heette ze zie. "Je zoe moeten mè je fragon (wagen, fourgon) in de voart kloain u je nor huus got!" zei ze. Nu me grotvoader luusterde do nie achter en je keerdet ie were. Mor ut ie over de Nieuwe Brugge komt, ligt er dor ameki (plots) e grote berg zaand over de weg, da do nie aa gelegen ut ie deurekwam. En je reed ie do mè ze wiel over, kloait ie nie in de voart dè! Mè pèèrd en karre en ol wat datten aat! En j’is noait mi no Lotje Tanghe mè bier gewist. ’t Was e toveresse zeit ie.

Onderwerp

SINSAG 0541 - Hexe lässt Wagen vom Deich (Weg) fallen    SINSAG 0541 - Hexe lässt Wagen vom Deich (Weg) fallen

Beschrijving

Een man die bij een brouwer werkte, moest op een zaterdag een vat jenever naar een herberg brengen. De man was dat echter vergeten. Toen de man met een lading bier bij de herberg kwam, was de herbergierster boos omdat de man het vat jenever was vergeten. De herbergierster sprak tot de man: "Je zou met je wagen in de vaart moeten vallen wanneer je naar huis gaat!" Op de weg naar huis viel de man bij de Nieuwe Brugge met zijn paardenkar in de vaart. Die man is daarna nooit meer bij die herbergierster geweest. Hij geloofde dat ze een toveres was.

M.-R. Nijsters, Leuven, 1969

west-vlaams (nw van houtland)