LOMBO586 - De drie biggetjes

Een sprookje (mondeling), vrijdag 09 juni 2000

Hoofdtekst

Lindsay; Het verhaal van De drie biggetjes. De wolf probeert de huizen om te blazen. Dat is toevallig omdat ik gisteravond heb gewerkt en je hebt ook speelgoed dat 'de drie biggetjes' heet. Alle biggetjes hebben een eigen huisje, eentje van stro, eentje van hout en eentje van baksteen. De wolf blaast die van stro en hout zo om en die van baksteen kan hij niet omblazen. Dat is dan het slimme biggetje. Dan gaan ze met zijn drieën in dat huisje wonen.

Onderwerp

AT 0124A* - Pigs Build Houses of Straw, Sticks and Iron    AT 0124A* - Pigs Build Houses of Straw, Sticks and Iron

ATU 0124 - Blowing the House In    ATU 0124 - Blowing the House In

Beschrijving

Alle drie de biggetjes hebben een eigen huisje. Een heeft een huis van stro, een van hout en een van baksteen. De wolf blaast die van stro en hout zo om. Die van baksteen kan hij niet omblazen. Die is van het slimme biggetje. Ze gaan dan met z'n drieën in dat huis wonen.

Bandopname (archief M.I.)

Pigs Build Houses of Straw, Sticks and Iron