Een mop (almanak), vrijdag 01 december 2000

Hoofdtekst

Ja, volgens mij zat een dorpsgenoot van hem op een tak van een boom. En die man zat gewoon constant aan zijn eigen tak te zagen. En de Hodja kwam eraan en de Hodja zegt van uh: "Wat ben je aan het doen. Je bent aan je eigen tak - hoe noemen ze dat? - aan het afzagen, waar je d'r op staat. Dan val je straks naar beneden." Nou, die zegt: de Hodja is getikt, hè? Hij heeft altijd lulverhalen ofzo. En dan uh... hij gaat verder door. En dan hoor je 'krak!' en die man valt naar beneden. Hij zegt: nou, de Hodja heeft gelijk. Dus hij rent achter Hodja aan, hij zegt: "Je wist ervan, ik zou vallen. Weet je ook wanneer ik doodga?" Hij zegt: "Dat weet ik niet." [...] Dat werd vroeger verteld op de lagere school. [...] De verhalen werden voorgelezen.
(Op 1 december 2000 verteld in Dienstencentrum West te Utrecht, Lombok)

Onderwerp

AT 1240 - Man Sitting on Branch of Tree Cuts it off    AT 1240 - Man Sitting on Branch of Tree Cuts it off

ATU 1240 - Cutting off the Branch    ATU 1240 - Cutting off the Branch

Beschrijving

Een man zit op een tak die hij aan het afzagen is. Nasreddin Hodja komt langs en waarschuwt de man dat hij zal vallen. De man gelooft het niet, en valt. Hij loopt achter de hodja aan, want deze kan in de toekomst zien. De man vraagt of de hodja ook weet wanneer hij zal sterven. De hodja zegt echter, dat hij dat niet weet.

bandopname interview archief MI

Man Sitting on Branch of Tree Cuts it off