Een sage (mondeling), donderdag 26 januari 1967

Hoofdtekst

By Bindert Japiks op it Bouwekleaster wie Hearke boerearbeider. Hearke en in oare arbeider stienen by de dongbult en de feint ried de wein mei dong fuort. Mar dy feint wie samar wer werom, dat it gong Hearke hwat to hurd. Hy sei tsjin syn maet: "Dû mast de dong mar splite yn greate stikken. Doe laedde Hearke dy greate stikken dong op 'e sydleiders, op 'e kant dus, sa dat dy sydleiders der noait ôf koenen of earst moest dy boppeste laech dong fan 'e wein.
Doe hie de feint wol wurk by it ôfladen en krige Hearke de rêst dy't er bigearde.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Sterke Hearke is erg op zijn rust gesteld. Bij zijn werk als boerenknecht vertraagt hij voor de andere knechten opzettelijk het werk door de mest op een bepaalde manier op de wagen te laden. Terwijl de anderen zwoegen, rust Hearke lekker uit.

Sterke man (vrouw)

Bindert Japiks    Bindert Japiks