Een sage (mondeling), donderdag 13 april 1967

Hoofdtekst

Yn 'e Burgumerheide wenne in mantsje mei in hiel brike romp. Dyselde krige altyd jild fan 'e frijmitselders. Hy hie dan foar de nacht in lege ponge oan 'e doar hingjen. De oare moarns siet der jild yn. Hy hie him oan 'e frijmitselers forkocht, omt er sa'n raer bistek hie. Doe't er stoar hat de duvel him ophelle. Sy ha him doe útelkoar snien.
De frijmitselders binne fan 'e duvel.

Beschrijving

Een vrijmetselaar hangt 's avonds vaak een lege beurs aan de deur. De volgende morgen is de beurs gevuld met geld. Vrijmetselaars hebben nooit geldgebrek, omdat ze een verbond met de duivel hebben. Van één vrijmetselaar is bekend dat ze hem na zijn dood opensneden omdat de duivel hem opgehaald had.

Der Teufelsvertrag

Burgumerheide    Burgumerheide