Een mop (mondeling), zaterdag 27 mei 1967

Hoofdtekst

Japik Ingberts hie us in krintebôlle stellen. Se sieten achter him oan om him op to spoaren. De helte hie Japik Ingberts al op, de oare helte hied er ûnder 'e jas op 'e rêch. Sa like it krekt, dat er in buchel hie. Doe't se him dan to pakkken hienen, sei de bakker: "Né, né, dy is 't net, hwant deselde, dy't de bôlle stellen hat, hie net in buchel."

Onderwerp

VDK 1525Z* 8 - Japik Ingberts ontsnapt met een bochel    VDK 1525Z* 8 - Japik Ingberts ontsnapt met een bochel

Beschrijving

Als Japik Ingberts eens krentenbollen steelt, zit de politie hem al gauw op de hielen. Japik eet de ene helft van de buit vlug op; de andere helft verbergt hij onder zijn jas, zodat het net lijkt of hij een bochel heeft. Als Japik in zijn kraag gegrepen wordt, zegt de bakker dat dit de krentenbollendief niet kan zijn, want dat was immers geen bultenaar.

Japik Ingberts ontsnapt met een bochel

Japik Ingberts    Japik Ingberts