Een sage (mondeling), dinsdag 12 september 1967

Hoofdtekst

Oan 'e Boppewei hat in wyt slot stien. Dêr sit ek in skat yn 'e groun. Der wenne hjir in boer, dy wie op it lân dêr yn 'e ûngetiid. Ien fan syn folk hie in riuwe tofolle meinom.
De boer frege him: "Hwerom hast dat dien?"
Doe sei dy feint - it wie miskien mar gekheit - : "Dy ha 'k meinom foar de hear (fan it slot)." Doe't er dat sein hie, hie de hear by him njonken de wein stien. Doe wienen se allegear útnaeid.
(dy hear wie al tiden en tiden dea en 't slot dêr al hiel lang wei)

Beschrijving

Een boer vroeg aan een van zijn arbeiders waarom hij een hooihark te veel had meegenomen. De knecht zei - misschien maar uit gekheid - dat hij die voor de heer van het witte slot uit de buurt had meegenomen. Meteen op dat moment stond deze heer naast de wagen. Ze zijn allemaal hard weggerend. (De heer was al tijden dood en het slot bestond al lang niet meer.)

Boppewei    Boppewei

Bovenweg    Bovenweg