Een sage (mondeling), dinsdag 19 september 1967

Hoofdtekst

It sil sa'n sechstich jier lyn wêze. Ik hie nei de faem ta west. Sy brocht my in eintsje fuort. Ik sei: "Halt, hwat is dat?"
It like op 'e stem fan in âld minske. Mar der wie net in minske yn 'e wide omtrek. 't Wie hjir yn 'e Westerein. "Hjir gebeurt hwat", seinen we.
Tichteby wie in petgat. Dêr binne in skoftsje letter trije jonges yn forsûpt. Sy binne dêr troch 't iis sakke. Dêr wie in de Bruin by en in Schaafsma. 't Wie op in middei. Ik ha sjoen dat se se der úthelle ha.
Doe wie der in âld minske, dat wie de beppe fan ien fan dy bern, dy jammere hiel bot. Ooh... Ooh... sei se mar, krektlyk, sa't wy it dy nachts heard hienen.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Een stelletje hoort op een avond het gejammer van een oude vrouw, maar er is niemand te zien. Niet veel later zijn er drie jongens door het ijs gezakt. Toen de grootmoeder van een van hen toekeek terwijl de lichamen uit het water werden gehaald, jammerde ze zoals het stelletje eerder gehoord had.

Andere Todesvorzeichen

de Bruin    de Bruin