Een sage (mondeling), zaterdag 10 februari 1968

Hjir hat in biruchte tsjoenster wenne. 't Wie Tet, de frou fan Alle Wagenaar.
Myn buorman Willem van Doezum en Auke Schievink soenen togearre op in joun to murdefangen.
Doe't sy oan Alle Wagenaar ta wienen seagen sy dêr in swarte kat. Dy kat kom by har. Sy koenen dy kat net kwyt wurde. Doe tochten se: "Wy sille him deaslaen!" Mar dat koenen se net. De kat wie har to fluch, sy koenen him net reitsje.
De oare deis tochten se: "Wy wolle us sjen to witen to kommen as Tet de foarige jouns ek thús west hie. Se woarden fan Alle gewaer dat se oant let yn 'e nacht der op út west hie.
Doe wisten se genôch.

Onderwerp

SINSAG 0593 - Verfolgtes Hexentier verwandelt sich wieder unbemerkt in eine Frau    SINSAG 0593 - Verfolgtes Hexentier verwandelt sich wieder unbemerkt in eine Frau

Beschrijving

Twee stropers zien plotseling een zwarte kat. Omdat het dier hen hinderlijk blijft achtervolgen, besluiten ze het dood te slaan. Het lukt de mannen echter niet de kat te raken. Later horen ze dat een vrouw die van hekserij verdacht wordt diezelfde avond op pad is geweest. De mannen weten genoeg: de heks had zichzelf die avond in een kat veranderd.

Verfolgtes Hexentier verwandelt sich wieder unbemerkt in eine Frau.

Alle Wagenaar    Alle Wagenaar