Een sage (mondeling), vrijdag 01 maart 1968

Hoofdtekst

Yn 'e Bosk yn 'e Harkema wenne Hindrik Wielpstra yn in hûs, dat is der nou ôf. Hindrik syn bern wie net goed. Sy founen krânsen yn 't kessen. Doe wisten se dat it bern bitsjoend wie. Doe gong Hindrik nei greate Wopke ta yn Kûkherne. Wopke joech him in drank mei. Dy die Hindrik yn 'e bûse.
Mar op 'e weromreis, al tichte by hûs sprong him in lyts hountsje krekt tsjin 'e bûse oan. De flesse rekke dwarstroch en alle drank stroomde der út.
Hindrik is net werom gong. Mar dat swarte hountsje, dat wie de tsjoenster.
De tsjoenster dat wie Fritse Tiet, dy wenne doe tichte by Hindrik en Iebel, Hja wie kreupel. Sy leeft noch en wennet nou yn 't west fan Bûtenpost.
De krânsen ha se forbrând.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Een ziek kind blijkt betoverd: er zitten heksenkransen in het kussen. Wopke de duivelbanner geeft de vader van het kind een drankje mee. Onderweg naar huis wordt de vader aangevallen door een klein zwart hondje dat hem het medicijn afhandig wil maken om genezing te verhinderen. Het flesje breekt. Het hondje is de heks.

Heks maakt kind (mens) ziek

Bosk    Bosk