Een sage (mondeling), woensdag 29 januari 1969

Blauwe Met wie in kaertlizter.
Ik moest yn 1917 ûnder tsjinst. 't Wie doe oarloch. Us mem leaude oan kaertlizzen. Ik moest yn novimber opkomme.
Op Feanstermerke praette mem mei Met. Met kom by ús thús om de kaert út to lizzen. Ik moest der by wêze. Heit wie fuort. Met lei de kaerten op 'e tafel.
"Sjoch ris, Aefke", sei se tsjin mem, "'k sil jo de warheit fortelle sa wier as jo it leven ûntfongen ha en de dea skuldich binne."
Us mem rekke fuort oandien.
Doe rekke Met mei de kaerten oan 't fimeljen. 't Kom allegearre wol goed, sei se. Wy soenen net yn oarloch komme, en ik soe bihâlden bliuwe. Nou, dat is ek útkom.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Beschrijving

De moeder van een zoon die binnenkort in dienst moest, nodigde een kaartlegster uit. Deze voorspelde dat hij niet in de oorlog terecht zou komen, en dat hij er behouden weer uit zou komen. Dat is uitgekomen.

Vorbedeutung anderer Ereignisse

Blauwe Met    Blauwe Met