Een mop (mondeling), zaterdag 08 maart 1969

Hoofdtekst

Jan Hepkes siet in kear mei guon to praten. 't Praet gong oer moesplanten. Ien sei tsjin Jan: "Mast aenst us meikomme om myn moesplanten to sjen."
"Oer moesplanten praet," sei Jan, "dêr kin 'k ek hwat fan sizze. Ik hie in kear moesplanten boud; fuort dêrnei rekke ik nei de klaei ta achter Ljouwert by in boer to meanen. Doe't dat dien wie kom ik werom. Ik roan oer Burgumerheide en Jistrum en woe sa op hûs yn. Stadichoan kom ik tichter by 't Fean.
Mar doe op in gegeven momint tocht ik: Bin ik wol op 't goeije paed? Hwant ik seach ynienen de Stienzer bosk foar my.
Ik tocht nou mat ik mear nei rjochts oanhâlde, oars kom ik yn Stiensgea. Ik die it, mar doe ha 'k my hielendal forroan. Doe kom ik der net.
Wiste hwat ik foar de Stienzer bosk oansjoen ha? Myn hoekje moes. Sa kolossael great wie dat woaarn!"

AT 1960D - The Great Vegetable    AT 1960D - The Great Vegetable

ATU 1960D - The Great Vegetable.    ATU 1960D - The Great Vegetable.

Beschrijving

Jan Hepkes wordt uitgenodigd een boerenkoolplant van een ander te bekijken en Jan vertelt vervolgens een verhaal. Hij heeft een keer een boerenkoolplant geplant en gaat daarna bij een boer maaien. Dan keert hij huiswaarsts via de Burgumerheide en Jistrum en komt dichter bij Heerenveen. Na een tijdje twijfelt hij over de juiste weg, want hij ziet het Stienzerbos voor zich. Hij houdt rechtsaan om niet in Stiensgea te komen en verdwaalt volkomen. Hij heeft zijn bloemkool voor het bos aangezien.

Bij Van der Kooi gespecificeerd als: The Great Vegetable 4: Andere grote tuinplanten (vruchten).
The Great Vegetable