Een sage (mondeling), donderdag 20 februari 1969

Hoofdtekst

Frijmitselers binne ek kûgelfrij. Dy ha noait gjin forlet fan jild. Sy ha in wikseldaelder. Dêrfoar binne se oan 'e duvel forkocht. Oan in tiid ta, dan hellet de duvel har. Dy't dêr by wol wurdt blyndoeke yn in keamer litten. Om 'e sawn jier moat der ien dea. Dêr wurdt om lotte. Dy't ienkear frijmitseler is, kin der net wer by wei. It kontrakt mat er mei eigen bloed ûndertekenje.

Onderwerp

SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.    SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Beschrijving

Vrijmetselaars zijn ook kogelvrij en hebben een wisseldaalder waardoor ze nooit geldgebrek kennen. Ze zijn aan de duivel verkocht. Eens in de zeven jaar wordt erom geloot wie er moet sterven. Het contract geldt levenslang en is met eigen bloed ondertekend.

Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.