Een sage (mondeling), donderdag 13 maart 1969

Hoofdtekst

Hjir flak by op it Ketting is in lyts loantsje. Dêr kommen de âldere minsken noait del. Sy wienen dêr bang foar, hwant it doogde dêr net. In sekere feint, dy't by syn mem yn wenne, kom ris út 'e kroech. Smook hiet er. "As der dan in duvel is," hied er sein, "dan mei 'k him sjen en dan mei er my de kop omdraeije." 't Wie in opskepper en in nuveren. Hy wie op 't loantsje, flak by syn memme hûs, doe kom de duvel by him. Dy hat him dêr de holle omdraeid. De oare deis founen se him mei de holle achterstefoar op 'e romp. Sûnt dy tiid spûket it dêr.

SINSAG 0922 - Teufel bricht Sünder das Genick.    SINSAG 0922 - Teufel bricht Sünder das Genick.

Beschrijving

Vlak bij Ketting is een laantje waar oudere mensen nooit komen, omdat het niet pluis is. Smook die inwoont bij zijn moeder komt uit de kroeg en wil de duivel weleens zien en deze mag hem wel de nek omdraaien. Het is een opschepper. Vlak bij zijn moeder's huis komt de duivel bij hem en draait hem de kop om. De volgende dag vinden ze hem met zijn hoofd achterstevoren op zijn romp en sindsdien spookt het er.

Teufel bricht Sünder das Genick.

Ketting    Ketting