Een sage (mondeling), zaterdag 15 maart 1969

Hoofdtekst

Alde Albert Alma wie in raren. Op in kear kom er fan Eastemar, dêr hied er yn 'e kroech sitten. Hy gong de Skeanpaden del om yn 'e Harkema to kommen. Doe moest er oer in houtsje.
Doe't hy dêr oer soe, gong der ien op dat houtsje sitten. Dat wie de kweade. Doe koe hy der noait oer komme. Hoe't er oan 'e oare kant kom wie wist er letter sels net mear.
Doe't er thús kom die dy oare de doar foar him iepen en gong ek mei yn 'e hûs. Syn mem fornom wol dat it net yn oarder wie. Sy sei: "Albert, hwa hast nou wer by dy?"
Doe stuts dy fremde de lampe op en hy joech Albert de panne mei iten oer. En hy lei de leppel ek foar Albert by de panne del. Doe is er achterút gong en sa rekke er wer ta de doar út.
It wie de duvel.

Beschrijving

Oude Albert Alma komt een keer van de kroeg uit Eastemar en loopt de Skeanpad op om in Harkema te komen. Net als hij over het hout dat daar ligt wil stappen, gaat er iemand zitten. Zonder te weten hoe komt hij erover heen en thuis doet de ander de deur voor hem open. Zijn moeder vertrouwt het niet. Albert krijgt eten over zich en de man verdwijnt weer. Het is de duivel geweest.

Andere Begegnungen mit dem Teufel.

Alde Albert Alma    Alde Albert Alma