Een sage (mondeling), vrijdag 02 mei 1969

Haeije Postma fan Surhuzum - in âld man - fortelde ris: Yn Surhuzum wenne in âld-frou.
Greate Gelf en syn kammeraten soenen dat âld-minske ris bang meitsje. Sy passearden in paed mei in omstap om 'e hekke. Dêr moest dat âld-minske lâns.
Twa fan dy mannen gongen dêr stean, elk mei in great wyt ding om.
Doe wie dy âld-frou dêr oan kom. Sy bleau stean en sy die de hannen boppe de egen. En doe sei se: "Twa fan dy wite bin 'k net bang foar, mar foar dy trêdde, dy't dêr boppe op sit, dy is swart, dêr bin 'k bang foar."
Doe naeiden de twa kammeraten hiel hurd út.
't Gebeurde op ien fan 'e reden yn Surhuzum.

Onderwerp

VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop    VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

ATU 1676 - The Pretended Ghost    ATU 1676 - The Pretended Ghost

sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"    sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"

Beschrijving

Twee mannen wilden eens een oud vrouwtje laten schrikken. Ze deden iets wits aan en wachtten haar op. Toen ze hen zag zei ze dat ze wel eens twee van die witten had gezien, maar nog nooit met een zwarte erbovenop. Van angst vluchtten de twee vrienden weg.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Haeije Postma    Haeije Postma