Een sage (mondeling), vrijdag 29 augustus 1969

Hoofdtekst

By Jan de Vries, dy't njonken ús wennet, wie 't froeger altyd o sa roerich yn 'e hûs. Allegear great-jonges, dy't sterke wurden brûkten. It gong der soms allerheislikst oan wei by har yn 'e hûs.
Mar doe stie der op in joun samar ien achter de tafel. 't Wie in manspersoan. Hy steunde mei beide hannen op 'e tafel en hie in krûm pypke yn 'e mûle.
Ien hûsside woarde op in oare kant set. Doe't dat gebeurd wie is dy man der stil wer út gong. It hat de duvel west. Sûnt hat it jongfolk him dêr yn 'e hûs altyd koest hâlden. Hja wienen allegear binaud woarn.

Onderwerp

SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).    SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Beschrijving

In een huis met een stel grote jongens werd nogal veel gevloekt. Op een keer stierf een van de jongens plotseling. Dat was het werk van de duivel. Sindsdien hielden de jongens zich koest.

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Jan de Vries    Jan de Vries