Een sage (mondeling), vrijdag 29 augustus 1969

Hoofdtekst

Der wie in faem, dy wenne by de boer. Sy hie dêr net in bêst plak en woarde och sa min bihandele. Dy faem woarde siik en stoar. De boer hâldde it guod fan 'e faem.
Doe gebeurde it, dat dy faem alle nachten by de tsjernmoune kom en dêr leven makke. Hja kom dêr om har guod.
Doe ha de boer en de frou har guod by elkoar pakt en yn in sek dien en dy op in joun by de tsjernmoune delset. De oare moarns wie 't fuort. Sy ha de faem letter noait wer fornom.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Een boer behandelde zijn meid erg slecht. Ze werd ziek en stierf. De boer en boerin hielden de spullen van de meid. Sindsdien was er elke avond bij de karnmolen leven. De meid kwam dan om haar spullen. Op een avond deed de boer alles in een zak, en zette deze bij de karnmolen. De volgende ochtend was de zak weg. Sindsdien is er van de meid nooit meer iets vernomen.

Andere Tote spuken.