Een mop (mondeling), zaterdag 04 oktober 1969

Germ Wobbes wie in oprjocht âld man. Hy siet op in joun by de kachel to slûgjen.
Ynienen bigoun er in bytsje to skeuken en to skobjen en hy krige hwat in ûngewoan gefoel by de nekke yn. Dêrom die er in flinke taest by syn read-baeijen himd yn, en jawol man, dêr hied er hwat. In flie, miende er.
Mar doe't er goed taseach, hied er twa!
Sjoch nou hie Germ him foar nom, dy't him biten hie soe dea.
Mar hokker hie him biten?
En dêrom sette Germ de beide flieën foar him op 'e tafel del, seach se goed strang oan, en jawol, man, dêr tippele ien hinne.
"O, dû hast it dien, hè?" sei Germ.
En hy krige de oare flie en dy sette er wer yn syn read-baeijen himd.

Beschrijving

Germ Wobbes is een oude oprechte man en dut een keer 's avond bij de kachel. Opeens voelt hij wat bij zijn nek bewegen en krabben. Hij haalt uit zijn hemd twee vliegen en wil de vlieg die hem gebeten heeft doden, maar weet niet welke het is. Daarom zet hij ze op tafel, kijkt ze strak aan en degene die wegloopt is de dader volgens Germ. Daarna wordt de andere weer in zijn hemd gezet.

Germ Wobbes    Germ Wobbes