Een sage (mondeling), maandag 13 oktober 1969

Hoofdtekst

Heit fortelde: Doe't ik in jonge fan sa'n fyftsjin wie, moest ik op in jountiid al aerdich let noch nei de bakker ta om breaspul. Men wist doe noch net fan winkelsluting. Doe kom der ûnderweis in houn op my ta. Dy wie sa great, hy rikke my oan 'e earen ta. 't Wie in swarte houn mei hiele greate gleone egen. Hy wie forskriklike lulk. Ik wie deadsbinaud. Doe't ik by de bakker wie en de doar iepen dwaen soe koe 'k him hast net keare. Doe haw ik sein: "Heare, forlos my fan dizze duvel." Doe wied er samar ynienen fuort.

Onderwerp

SINSAG 0883 - Teufel als Hund; hält Sünder Gesellschaft.    SINSAG 0883 - Teufel als Hund; hält Sünder Gesellschaft.

Beschrijving

Vader komt als jongen onderweg naar de bakker een grote zwarte hond tegen en alleen met een bezweringsformule gaat hij weg.

Teufel als Hund; hält Sünder Gesellschaft.

Heer    Heer