ARINK116 - De maai-zaagmachine

Een broodjeaapverhaal (internet), dinsdag 23 oktober 2001

De maai-zaagmachine
Een man in de VS koopt een motorgrasmaaier. Na een tijdje komt hij op het idee om het apparaat om te bouwen tot zaagmachine.
Na enig knutselwerk probeert hij zijn zaagmachine uit op een boom in de tuin. Tijdens de test valt de zaagmachine uit zijn handen, op zijn been. Ziekenhuis. Been eraf. Man invalide.
De man stelt de fabrikant van de grasmaaier aansprakelijk voor het ongeval. Zijn argument is dat de fabrikant er aan had moeten denken dat er nu eenmaal mensen zijn die het een goed idee vinden om grasmaaiers om te bouwen tot zaagmachines.
De man wint het proces en ontvangt een schadevergoeding van een miljoen dollar.

Beschrijving

Iemand die zijn motorgrasmaaier ombouwt tot zaagmachine zaagt krijgt die bij een test op een been, waarna het been moet worden geamputeerd. Hij wint de rechtszaak tegen de fabrikant met het argument dat de fabrikant er aan had moeten denken dat sommige mensen grasmaaiers ombouwen tot zaagmachines.

Overgenomen op 23 oktober 2001

VS    VS