Een sage (mondeling), vrijdag 28 juni 1974

Hoofdtekst

Hjir yn 'e Westerein wie in man, dy hie ek altyd lêst fan in nachtmerje. Hy wenne yn 'e Tsjerkestrjitte. Op in kear hied er moal struid foar 't bêd, en dêr hat er dy nachtmerje mei fangd. Doe koe se net wer fuortkomme.
Doe wie 't de dochter fan tige wolstelde lju, dy't dêr de oare moarns by de tafel siet. Hja liet him bilove dat er [it] net tsjin oare minsken sizze soe. Doe hat er har wer gean litten.

Onderwerp

SINSAG 0797 - Mensch von Mahr beritten; Mahr wird ertappt.    SINSAG 0797 - Mensch von Mahr beritten; Mahr wird ertappt.

Beschrijving

Een man die vaak gekweld wordt door een nachtmerrie, strooit meel voor het bed om de nachtmerrie te pakken te krijgen. De volgende morgen zit er een meisje - de nachtmerrie - aan zijn tafel dat uit een erg rijk gezin komt. Het meisje doet de man beloven dat hij het aan niemand zal doorvertellen. Het meisje mag daarna weer gaan.

Mensch von Mahr beritten; Mahr wird ertappt.

Westerein    Westerein