Een mop (mondeling), dinsdag 03 september 1974

Hoofdtekst

Der wie in rike boer, dy hie in protte jild. Hy hie ien soan. Doe't er minder waerd, rôp er syn soan by him en sei: "Hark ris, ik ha net lang mear to leven. As ik aenst stjerre sil, moastû der foar soargje dat ik tûzen goune mei krij yn 'e kiste." De soan biloofde dat. "Ja," sei er, "dat giet troch." Doe stoar dy rike boer.
Doe siet de jonge dêr by de kiste mei in grouwe tûzen goune yn 'e hannen. It bigreate him ôfgryslik dat er dat skoandere jild oan 'e ierde tabitrouwe moest. Mar doe bitocht er him. "Ik kin foar 't selde in chèque meijaen", sei er by himsels. En doe tekene er in chèque fan tûzen goune en dy lei er yn 'e kiste.

VDK 1855B* - De cheque in de kist    VDK 1855B* - De cheque in de kist

Beschrijving

Een doodzieke, schatrijke boer vindt zijn zoon bereid duizend gulden in zijn doodskist te stoppen. De jongen kan het niet over zijn hart verkrijgen het biljet in de kist te stoppen en besluit een cheque van duizend gulden in de kist te leggen.

De cheque in de kist