Een mop (mondeling), donderdag 12 september 1974

In feint en in faem dy soenen togearre op reis.
Hja gongen by de trein lâns en sochten doe nei in lege coupé, hwant hja wienen fan doel togearre hwat út to heven, dêr't se gjin omsittenden by brûke koenen.
Doe't se dan sa'n coupé foun hienen gongen se dêr yn en se hienen noch mar even riden of de feint sei: "Nou mat it mar wêze, net?"
"As it nou in famke wurdt," sei se, "dan neame we har Katootje."
"Ja, mar," sei er, "it wurdt in jonkje, en wy neame him Kareltje."
"Goed," sei se, "it wurdt in Kareltje."
En doe gong it los. Mar op in gegeven momint doe makke de trein in skerpe bocht, doe wie de feint oan it klearkommen ta. Mar troch de skok fan 'e trein fleach it tsjin 't koupéraemke oan.
Doe seach de faem rare beteutere. Krekt kaem de kondukteur der yn. Dy sei tsjin har: "Hwat sjogge jo bitommele." "Ja," sei se, "Kareltje vloog tegen de ramen."

Beschrijving

Een jong stelletje wil de liefde bedrijven in een lege treincoupé. Het meisje zegt dat als ze zwanger raakt en het wordt een meisje, het meisje Katootje gaat heten. De jongen vindt dat een zoon Kareltje moet heten. Het stel besluit aan een Kareltje te gaan werken. Als de trein een scherpe bocht neemt, komt de jongen net klaar. Door de schok van de trein vliegt het sperma tegen het coupéraampje aan. Als de conducteur het meisje later vraagt waarom ze zo beteuterd kijkt, zegt het meisje dat 'Kareltje tegen het raam is gevlogen'.

Katootje    Katootje

Kareltje    Kareltje