Een sage (mondeling), maandag 16 september 1974

Hoofdtekst

Op 'e Finnen to Feanwâlden lei faek in skipper oan 'e wâl. Mar as er even fan 't skip ôf wie of hy wie mei syn frou to winkeljen, dan lei it skip altyd los, as er thúskom. It gebeurde nachts ek wol, as se op bêd leinen. Dan wie 't skip de oare deis los.
Op in kear doe wie de skipper nei in feest ta. Doe't er werom kaem wie 't hiele skip fuort. Doe seach er twa geesten. Dat wienen de geesten fan twa lytse bern, dy wienen dêr formoarde woarn yndertiid. Dat skip lei har dêr yn 'e wei.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Een schipper merkt dat zijn schip vaak ineens los ligt. Als hij op een avond eens terugkomt van een feest, is het hele schip verdwenen. De schipper ziet daarna twee geesten ronddolen. Het zijn de geesten van twee kleine kinderen die vroeger op die plaats vermoord zijn.

Andere Tote spuken (17. Ermordete Kinder)

Finnen    Finnen