Een mop (mondeling), zaterdag 30 juli 1977

Hoofdtekst

To Surhústerfean sieten op in joun ris in stik of hwat manlju boppe op 'e noadstâl. Dêr kaem Jan Hepkes oan. Hy sei: "Kin ik jimme ek fan 'e noadstâl krije?"
"Né," seinen se, "dat rêdde jo net op."
Doe sei Jan Hepkes: "Wolle jimme ris twa Brabantse kninen sjen?" Doe kamen der in pear ôf. Mar Jan Hepkes sei: "Jimme matte der earst allegear ôfkomme, earder doch ik de sek net iepen." Se gongen der allegear ôf. Doe sieten der wol in pear kninen yn dy sek, mar 't wienen gewoane. Se wienen allinne mar yn Brabân kocht. Mar Jan Hepkes hie de slach woun. "Sjogge jimme nou," sei er, "dat ik jimme der wòl ôfkrije koe?"

Beschrijving

Een man probeert een stel mannen van zijn dak af te lokken door te vertellen dat hij twee Brabantse konijnen in een zak heeft. Als de mannen nieuwsgierig komen kijken, laat de man hen twee hele gewone konijnen - weliswaar in Brabant gekocht - zien.

Jan Hepkes    Jan Hepkes

Brabantse    Brabantse